TILLYKKE TIL VERDENS BEDSTE MOR

KARTOFFELSALAT

IMG_0289
Så er sommeren så småt på vej, selv til lille Danmark. Jeg tænkte derfor, at et grill-relateret oplæg ville være på sin plads. I mandags grillede vi her i Dubai, med nogle af vores venner, men sæsonen er desværre slut for den slags her – alt for varmt til at sidde ude om aften og især til at lave mad over en brændende varm grill. Men på trods af varmen, havde vi en super hyggelig aften. Vi stod for sted, grill og sides, så folk skulle bare selv medbringe deres kød og drikkelse. Jeg vågede mig ud i nogle nye opskrifter bl.a. denne fantastiske kartoffelsalat, som vi fik opskriften på, af Kristians mor. Den smagte fantastisk og man får den helt rigtige gode, gamle, danske sommer følelse, når man spiser den. Perfekt og hurtig at bakse sammen til sommerens grill-arrangementer.

Kartoffelsalat

  •  Små friske (danske) kartofler
  • 2 dele mayonnaise
  • 2 dele yoghurt (eller skyr)
  • 1 del sennep (vi brugte Dijon)
  • 1 lille bundt forårsløg
  • Salt og peber

 

Kartoflerne koges i en gryde med vand, til de er spiseklar, altså når gaflen glider ud af kartoflen. Herefter sættes de på køl i min 1-2 time(r), eller indtil kartoflerne er helt kolde. Når kartoflerne er kolde, pilles de hvis ønsket, jeg kan personligt bedst lide dem med skæl på. Herefter skæres de i små tern. Mayo, yoghurt og sennep blandes sammen med det hakkede forårsløg og dressingen smages til undervejs med salt og peber. Der kan sagtens tilføjes ekstra krydderier, friske løg, purløg eller lign., måske endda en lille smule honning, hvis man vil have en lidt mildere og sødere version. Når dressingen er klar, vendes kartoflerne forsigtigt deri, så de ikke falder fra hinanden – og voilá, en omgang lækker kartoffelsalat, der passer perfekt til en omgang grill-pølser!

(Vi brugte ca. 1 kg kartofler til 6 personer med 1½ dl mayo, 1½ dl yoghurt, ½/0,75 dl sennep). IMG_0291

(//English- Potato salad. The summer is near and the BBQ season has kicked in. Or in Dubais case, just ended (way to hot to sit outside and the heat from the grill does not make that better). But for Europe the season has just begun. Potato salad is a must in Denmark if you are having a BBQ and the taste sends me right down memory lane to all the nice summers of BBQ-ing with friends and family. This recipe we got from Kristian’s mom and it is easy and very delicious. I am sure it will be a success and a ting that you will do over and over again after you’ve tried it.
Potato Salad – Small fresh potatoes with or without skin (I prefer with), 2 parts mayonnaise, 2 parts yoghurt, 1 part mustard (I used dijon), a small bundle of scallions + salt and pepper.
The potatoes are 
boiled until they’re ready to eat and then placed in the refrigerator until cold (min. 1-2 hours). Mayo, yoghurt and mustard is mixed together with the chopped scallions and flavored with salt and pepper. You can easily add more spices, chives and/or onions if you like. When the dressing is ready, chop the potatoes into cubes and gently invert the potatoes and voilá! Keep cold until served//)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TILLYKKE TIL VERDENS BEDSTE MOR