MADINAT - JUMEIRAH

CHILI CON CARNE

IMG_8563

Her i sidste uge lavede jeg min første portion ‘chili con carne’ – og hvilen succes! Da jeg ikke havde prøvet det før, blev det mest på gefuhlen og jeg endte med en KÆMPE portion, hvilket har betydet lækker frokost hver dag denne uge – Mums. Retten er faktisk fryse-venlig, så hvis man ikke har lyst til chili en uge i træk, så kan det bare fryses ned i portion størrelser. Jeg serverede min med ris og yoghurt til, og husk, hemmeligheden bag en go’ chili er, at jo længere den står og simre, jo bedre bliver den.

Chili Con Carne
(5-6 personer)

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 dåser tomat pasta (410 g stykket)
  • 1 dåse flået tomaer (400 g)
  • 1 stor tsk dijon sennep
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lille kanelstang
  • 1 okse boullion
  • 1 grøntsags boullion
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/4 aubergine
  • 1/2 løg
  • 1/2 dåse majs
  • 1 gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 1 hel chili
  • 1 tsk chili pulver
  • 60 gram chokolade
  • Olie til stegning (olivenolie)

 

1. Alle grøntsager hakkes og holdes i skåle hvert for sig (løg, hvidløg, koriander, peberfrugt, gulerod, chili, aubergine og chokolade)
2. Olivenolie hældes i gryden hvor hvidløg og løg sauteres sammen i ca. 5 min.
3. Herefter tilføjes gulerod og peberfrugt til panden i yderligere 5 min.
4. Kødet brunes heri
5. Tomaterne samt alle krydderierne tilføjes. Lad koge i ca 10-15 min.
6. Tilsæt bønnerne og lad det simre i minimum 1 time på lavt blus
7. Smag til med salt og peber
8. 5 min. inden servering fjernes kanelstangen og chokoladen tilføjes
9. Serveres alene eller sammen med ris (evt blomkålsris) og yoghurt (creme fraiche)

Bliv ikke skræmt at de mange ingredienser samt den lange forberedelses tid – man kan sagtens udelukke en ingrediens eller 2, og i den 1(+) time den skal simre på lavt blus, kan du sagtens gå i bad, dække bord eller hvad du lige mangler.

IMG_8564IMG_8545

// BON APPÉTIT //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MADINAT - JUMEIRAH