CHILI CON CARNE

SPICY MEATBALLS M. SQUASHETTI


IMG_8742
Igår var min første aften/nat alene i lejligheden siden vi flyttede herned for 2 måneder siden. Kristian er til noget shipping konference i Fujairah indtil onsdag aften og det er virkelig mærkeligt at være alene i lejligheden. Primært startede min mad-hobby fordi jeg gerne ville være en go’ kæreste og forkæle Kristian når han kommer hjem fra en hård dag på arbejde. Jeg har tidligere boet alene i ca. et år og der kan jeg godt være ærlig at sige, at der ikke ligefrem var gang i gryderene hver dag. Hvad levede jeg dog af? Et godt gæt er pasta, pizza, rugbrød og måske en enkelt omgang wok med grøntsager fra fryseren, men jeg har faktisk svært ved at huske det. Jeg er virkelig glad for, at jeg nyder madlavning så meget nu. Helt tilbage fra min barndom har jeg altid fået god mad, da min mor er en super-kok, men jeg var desværre også virkelig kræsen indtil for 2 år siden, så jeg har aldrig fået eksperimenteret så meget. Nu har jeg lært at spise grøntsager og det er i hvert fald en rigtig god start!
Nå, men jeg havde virkelig svært ved at få røven op af sofaen igår for bare at lave mad til mig selv. En af tingene jeg elsker ved at lave mad til Kristian er responsen jeg får, om han kan lide det eller ej. Det er virkelig rart at få lidt feedback på det man har stået og knoklet med i 2-3 timer på at lave, om det så var en ommer eller en succes. Heldigvis er det mest succesoplevelser jeg har med min madlavning og jeg opdager hele tiden nye ting jeg kan lide. Kristian er alt andet end kræsen og det er virkelig rart at have frie tøjler til sin madlavning (stakkels min mor, da hun skulle fodre 3 kræsne børn!)
Men mad blev der lavet og hvor er jeg bare glad for at jeg ikke endte med at bestille mad fra McDonalds, nu hvor de har takeout her i Dubai. Jeg fik afprøvet at lave squashetti, selvom jeg var fast besluttet på at jeg ikke kunne lide squash. Til min store glæde og overraskelse er squash virkelig smags neutralt og det erstatter normal spaghetti eller båndspaghetti virkelig godt. Det er en sikker vinder her, og sammen med gulerodspasta er jeg sikker på at jeg vil fortrække grøntsags versionerne.

Spicy meatballs
(til 2 personer)

  • 500 g hakket oksekød
  • 1/2 dåse tomat puré
  • 1 frisk hakket chili
  • 1 okseboullion
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 spsk yoghurt (skyr, græsk yoghurt)
  • 1 tsk peanutbutter
  • Oregano
  • Paprika
  • Chili pulver
  • Salt og peber
  • Parmasanost til drys

 

1. Bland kød op med den hakkede chili og alle krydderierne.
2. Form dem til ca 10 små kødboller
3. Forsteg dem på panden på medium varme
4. Bland tomatpuré med yoghurt, sennep, peanutbutter og chili
5. Hæld tomat-blandingen på panden og over kødbollerne
6. Lad simre på lav varme, mens du laver squashettien

Squashetti

1 squash pr. person, rives i tynde strimler på mandolinjern (OBS, brug ikke midten med kerner). Jeg valgte herefter at dele strimlerne i 3, så det blev mere som spaghetti. Jeg valgte at koge det i ca. 3 min, men faktisk behøver det slet ikke at blive kogt. Man kan godt risikere at squashen bliver lidt slatten og vandet når man koger den, men jeg gjorde det, da jeg gerne ville opnå den al dente pasta konsistens. Hvis man vælger ikke at koge den har squashen bare lidt ekstra smag og ekstra bid, men hvis man hælder en varm kødsauce eller lignende hen over, koger det automatisk en lille smule.

IMG_8732IMG_8750IMG_8759 I aften skal jeg til ‘Ladies Night’ men en anden dansk pige, som jeg mødte i byen i fredags. Det bliver spændende, og jeg har ventet på at komme til Ladies Night lige siden den dag vi først satte benene i Dubai. Vi skal på en standbar der hedder ‘Zero Gravity’ og der er fri mad og drinks for kun 100aed (ca 200 kr). Puha, jeg får nok ikke lavet meget imorgen 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHILI CON CARNE