GRÆSKE FRIKADELLER M. FETA OG TZATZIKI

BØF MED BLOMKÅL/BROCCOLI PURÈ

– OG SWEET POTATO FRIES

Puha, helt mæt og glad sidder jeg i sofaen, ser Big Bang Therory på tv’et og ville lige blogge om min aftensmad, som I måske har set på Instagram allerede.
Menuen stod på lækre bøffer, Kristian spiste Rib eye, mens jeg spiste en Striploin, med blomkål/broccoli puré og sweet potato fries. Et virkelig godt og sundt alternativ til bøffen, i stedet for pomfritter og/eller kartoffelmos. Med puréen får du også en lækker og fugtug konsistens, så man sagtens kan springe saucen over (hvis du spørger mig). Til mine fries må jeg dog indrømme at jeg snød lidt udenom sundheden og spise mayo til og jeg har rent faktisk lidt dårlig samvittighed, måske det ikke var det værd? Eller, vi snakker om mayo – det er altid det værd 😉

IMG_8442

IMG_8405

Blomkål/broccoli puré
(til 2-3 personer)

  • 1 hel broccoli (også med stilken)
  • 1/2 blomkåls hoved
  • 2 spsk yoghurt
  • ca. 1/4 dl mælk
  • smages til med salt og peber

Blomkål og broccoli skæres i buketter og koges, til de er spiseklare (ca 10 min). Derefter hældes vandet fra og de møre grøntsages puttes i en blender eller foodprocessor lidt af gangen, hvor mælken og yoghurten tilføjes. Når massen er blød, cremet og glat smages den til med salt og peber. Kan serveres både varm og kold – jeg foretrækker den dog varm!

(English: Cauliflower/broccoli puré:
1 whole broccoli (including the stem), 1/2 cauliflower, 2 tablespoon yoghurt, 1/4 deciliter of milk, season with salt and pepper.
 Cauliflower and broccoli is cut into smaller pieces and is set to boil for about 10 minutes. Separate the vegetables from the water and but them little by little into a blender or food processor. Milk and yoghurt is addes and everything is blended until smooth. Can be served both hot and cold)

IMG_8411Sweet potato fries
(til 2 pers)

  • 1/2 halv – 1 hel sød kartoffel
  • Olie
  • Salt
  • Timian
  • Kokosolie til stegning

Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Kartoflen skylles godt og skrælles hvis den er meget jordet. Herefter skæres den i fritter, efter ønsket størrelse. Læg de færdigskåret fritter i en skål eller pose og tilføj olie, salt samt timian og bland det godt sammen.
Herefter lægges de på en bageplade og sættes i ovnen i ca. 20-30 min.
Personligt vil jeg gerne have mine fritter ekstra sprøde, så når kartoflerne er blevet godt gyldne og bløde i ovnen, lynsteger jeg dem i kokosolie på en varm pande. Så bliver de helt perfekt spøde og smagsfulde!

(English: Sweet potato fries:
1/2 – 1 whole sweet potao, oil, salt, thyme and coconut oil for frying. Preheat the oven to 200 degrees. Rinse the potato or peel it, if its to dirty. Cut it into fries in wished size. Put into bowl and pour over oil, salt and thyme – mix well. The fries should be in the oven for about 20-30 minutes. After this, I usually fry it so that the fries become nice and crispy, but this part can be led out)

Prøv det – elsk det 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRÆSKE FRIKADELLER M. FETA OG TZATZIKI