WOMAN - 15 ÅR

BUTTER CHICKEN

IMG_8831

Igår var en laaaang dag! Jeg startede dagen med min søde veninde, Nanna, inde på Atelier September for at spise morgenmad. Det var skønt lige at få catchet up med en savnet veninde, som endda er så heldig at skulle til New York i dag! Efter mødet med Nanna mødtes jeg med min mor, for at kigge på fødselsdagsgave til mig. Jeg tror vi var i Magasin Du Nord i 4 timer, da vi endelig gik kvæstet og tomhændet hjem. Øv! Men det var dejligt at tilbringe tid alene med min mor igen. Da vi kom hjem var vi enormt sultne og startede straks med at lave mad. Dagens ret stod på Butter Chicken, da jeg er vild med indisk mad. Jeg er ikke ligefrem erfaren med indisk madlavning, og jeg var virkelig nervøs for at det slet ikke ville kune måle sig, med det jeg plejer at købe. Det er desværre ikke en sund ret, som jeg mest prøver at holde mig til, men prøves skulle det og det var virkelig en succes!

Butter Chicken
(4 personer)

  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 100 g yoghurt natural
  • ½ dl piskefløde
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 hakket løg
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 3 kardemommekapsler, knuste
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 50-70 g usaltet smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50-100 g cashewnødder
  • Frisk koriander

 

1. Yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater blendes sammen og hældes over kyllingestykkerne.
2. Lad kyllingen trække i køleskabet i 2-3 timer (kan dog nøjes med ca. 30 min)
3. Sautér løgene på panden/wok i olivenolie til de er blanke.
4. Tilsæt saucen med kyllingen samt fløde i wokken.
5. Lad simre i ca. 15 min.
6. Tilsæt smøren, nødderne og korianderen.
7. Lad simre i yderligere 15-20 indtil kyllingen er dejlig mør.

Vi serverede retten med basmatiris og naanbrød. Et andet godt alternativ ville være at servere retten med blomkåls ris 🙂

IMG_8832

IMG_8846 IMG_8851(// English: Butter Chicken – 500 g chicken breast, 100 g yoghurt natural, 1/2 deciliter cream, 1 can of chopped tomatoes, 2 cloves of garlic, 1-2 tsp chili, 3 cardamom pods, 1/2 ts spice carnation, 2 ts garam masala, 2 ts cumin, 1 tbs freshly grated ginger, 1 ts turmeric, 50-70 g unsalted butter, 2 tbs olive oil, 50-100 g cashew nuts and fresh coriander. Mix yoghurt, chili, cardamom pods, spice carnation, garam masala, cumin, ginger, turmeric, garlic and the chopped tomatoes together to a sauce. Pour it over the chicken. Let it marinate/soak for at least 30 minutes but 2-3 hours is preferable. Sauté the onions in the olive oil in a wok and add the chicken, sauce and cream. Let it simmer for approximately 15 min then add the butter, the nuts and the fresh coriander and let simmer 15-20 minutes longer or until chicken is nice and tender. Served with rice and naan-bread or maybe even cauliflower rice to make the dish a bit more healthy.//)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOMAN - 15 ÅR