PALEO GULERODSBOLLER

CRISPY CHICKEN NUGGETS

IMG_9978Jeg elsker nuggets og andre former for ‘crispy chicken’, især hvis det kommer fra McDonalds eller Burger King, desværre! Jeg prøver virkelig at skille mig af med nogle af mine dårlige vaner og lave nogle gode og sunde alternativer, især nu hvor jeg prøver at komme igang med at træne igen. Mange syntes sikkert ikke engang at nuggets er specielt spændende og især ikke dem, der har set videoer omkring hvordan de bliver lavet. Jeg er stadig KÆMPE fan og der indgår ikke 1 eneste sund ting blandt min top 10 over livretter, tvært imod ligger Kinder chokolade, pomfritter, nuggets og popcorn helt øverst. Erstatningerne for disse byder indtil videre på sweet potato fries, dadelkugler og nu også disse crispy chicken nuggets. Jeg må indrømme at alternativerne er virkelig gode og i manges øjne måske endda endnu bedre end de ‘originale’ men jeg skal vidst lige vende mig lidt mere til det, inden McDonalds ryger helt på hylden (som om det nogensinde kommer til at ske). Anyways, disse fantastiske ‘Crispy Chicken Nuggets’, som jeg har valgt at kalde dem, er altså super lækre, sprøde og saftige og kan, på trods af min snak om McD mad, virkelig anbefales. De er lette at lave, som de fleste ander af mine opskrifter, sunde og de kan bruges til mange forskellige ting. Jeg spiste dem i mine ‘Paleo Gulerodsboller’ (opskrift her) og det var SÅ lækkert. Især Kristian var fan!

Crispy Chicken Nuggets
(til 2-3 personer)

  • 500 g kyllinge filet eller strimler
  • 1 æg
  • 8 dl cornflakes (grove, almindelige eller økologiske)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 frisk hakket chili eller chili pulver

1. Forvarm ovnen på 200 grader
2. Skær kyllingen til i stykker der passer til formålet
3. Blend cornflakes helt fint i en mini-hakker og hæld op i en skål
4. I en anden skål piskes æg sammen med chili og salt
5.  Vend først kyllingestykkerne i æggemassen og herefter i de knuste cornflakes
6. De paneret stykker placeres på bagepapir på en bageplade
7. Pladen sættes i ovnen og kyllinge-stykkerne bages i 15 minutter.

Serveres som bøf/stykker i en lækker burger eller sandwich eller som lækre nuggets med fritter/sweet potato fries, chilimayo og måske en lækker simpel salat.

IMG_9988 IMG_9982

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PALEO GULERODSBOLLER