NELLYHOLIC

RØDBEDEHUMMUS

IMG_0242 blog

Som tilbehør til vores grill-aften sidste uge lavede jeg denne her lækre rødbedehummus. Selv er jeg ikke særlig stor fan af rødbede, i hvert fald ikke hvis de er syltede eller noget i den stil, men til gengæld er jeg vild med ovenbagte rodfrugter og rodfrugt chips, og der er rødbeden en klar favorit. Udover en dejlig smag, har rødbeden simpelthen den mest fantastiske lyserøde farve.
Denne smukke og appetitvækkende hummus, kan peppe en hver kedelig frikadelle, falafel eller salat op og passer perfekt som tilbehør til sommerens grill-aftener. Jeg har også set en masse fine billeder og andre opskrifter hos forskellige bloggere lige for tiden. Rødbedehummus er den nye pulled pork i blogger/mad universet lige for tiden. Men med sådan en smuk, nem, sund og lækker dip – whats not to like about it.

Rødbedehummus

  • 1 dåse kikærter
  • 3 små kogte rødbeder
  • 2 spsk tahin
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 4 tsk olivenolie
  • Salt og peber

Rødbederne koges og skæres herefter i tern. Kikærterene skylles og hvis de stadig har “skræl” på, pilles det af. Herefter blendes alle ingredienserne sammen, helst i en foodprocessor. Olie tilføjes efter ønske, alt efter hvor fin eller grov, du ønsker din hummus (desto mere olie, des finere konsistens). Da jeg ikke havde noget tahin, blandede jeg olivenolie med hakkede sesamfrø. Den færdige hummus serveres kold. Velbekomme!

IMG_0280

With it’s beautiful pink color, beetroot hummus is the new pulled pork in the food/blogger universe.But with a pretty, easy, healthy and delicious dip – whats not to like? Serve with bread, meatballs, falafel, a salad or maybe just some vegetable sticks. YUM

Beetroot hummus

  • 1 can chickpeas (peeled)
  • 3 small cooked beetroots
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 2 tbsp tahini
  • 2 tsp ground cumin
  • 1 tsp garam masala
  • 4 tsp olive oil
  • Salt & pepper 

Cook the beetroots and chop them into small cubes. Drain the chickpeas and peel them if they still have “skin”. Mix all the ingredients together in a food processor. Process until smooth and creamy, add more olive oil if you want smoother silkier concistency. As I didn’t have any tahini I mixed olive oil with sesame seeds. Serve the hummus cold.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NELLYHOLIC