THE FIFTH WATCHES

‘SUNDE’ SNICKERS KUGLER

IMG_1199

 

Weekenden nærmer sig, vi skal have gæster og selvfølgelig skal der lidt sødt på bordet. Men opskriften i dag, kommer altså med en advarsel; Når først du er begyndt, kan du ikke stoppe igen. At spise en af de her ekstremt lækre snickers kugler, er lige som at åbne en pose med sourcream&onion chips – man kan ikke stopppe før posen er tom. Det må da ske for andre end mig?
Små ‘sunde’ kulger, som erstatning for slik og chokolade, er efterhånden blevet lidt af et speciale for mig. Sundhedsværdien i lige præcis disse, kan nok diskuteres, men de er da i det mindste sundere end de rigtige snickers, eller andre chokolade barer. Det er da lige før jeg kan lave min egen æske chokolade nu. Snickers kugler, chokolade trøfler, dadelkugler og måske man kunne lave kikærtekagen endnu mindre og lade den indgå også? Mums. Det ville altså ikke være helt dårligt.. Next project?
For lige at rette på opskriften inden i har læst den, vil jeg lige tilføje, at det ikke ville være helt dumt med karamel i. De i forvejen lækre kugler, MED karamel inden i? Dét ville være intet mindre end fantastisk. Selvfølgelig forringer dette nok også sundheden yderligere, men det er altså også blasfemisk at gå ned på smag. Opskriften, er som de fleste af mine andre snack-opskrifter, super nem og enkel og består kun af 4 ingredienser.

‘Sunde Snickers Kugler’
Ca. 20-25 stk

 

  • 150-170 g dadler uden sten
  • 100 g saltede peanuts (kan sagtens være usaltet, hvis man ikke er til saltet dessereter)
  • 3 spsk peanutbutter (med eller uden
  • 50-80 g mørk chokolade til overtræk (jeg brugte 72%)

 

Blend først dadlerne fint i en minihakker. Tilsæt herefter peanuts og peanutbutter og blend til det er en sammenhængende masse. Massen må gerne være lidt grov. Hvis den ikke vil hænge sammen, kan der tilføjes ekstra peanutbutter. Massen rulles til mundrette kugler og sættes på køl mens chokoladen smeltes. Kuglerne overtrækkes med chokolade og sættes på køl igen. Når chokoladen er størknet er de klar til at blive spist. Hvis man ikke spiser dem alle sammen i første omgang, kan de holde sig i ca. 1 uge i køleskabet. Man kan eventuelt drysse dem med lidt knuste peanuts, for udseendets skyld.

Velbekomme!


IMG_1169 IMG_1170 IMG_1176 IMG_1179

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE FIFTH WATCHES