LUNCHIN

KIKÆRTE CHOKOLADE KAGE

IMG_1025

 

Kikærte kage? Det lyder ærligtalt lidt sært. Første gang jeg så en opskrift på dette, må jeg indrømme at jeg ikke kunne tænke på andet end hummus og falafler, da jeg hørte navnet.

Som jeg vidst allerede har givet udtryk for med mine andre indlæg, er jeg rimelig vild med chokolade og mange opskrifter her på bloggen handler om at tilfredsstille sine chokolade-cravings.
Første gang jeg prøvede mig med denne opskrift, var til vores housewarming for en måneds tid siden, hvor den var virkelig populær. Og hvem har ikke lyst til at gentage en succes? Et godt feature ved denne kage er også, at den ikke indeholder mel, så hvis du er gluten allergiker eller måske får en på besøg der er, så er denne her kage altså virkelig god. Kikærterne erstatter melen og dadlerne erstatter sukkeret og smøren pga. den klisteret konsistens og søde smag. Derudover er kikærter rige på proteiner, mineraler og kostfiber.

Man savner på ingen måde sukker, mel, smør eller andre usunde ting i denne kage, til gengæld skal man lige vende sig til tanken om, at den ikke er så syndig som den smager. Den kan uden tvivl få palæo/sundhedsnægtere til at spørge efter opskriften.

Som topping lavede jeg en blanding af kokosmælk, chokolade, avokado, ren kakao, vanilie og en lille smule smør. Det ødelægger selfølgelig lidt af det sunde ved kagen, men jeg brugte måske 40 gram smør til at lave topping til 8 kager. Meeen mon ikke det lige går an. Opskriften på toppingvar meget på gefühlen og desværre ikke noget jeg fik skrevet ned. Som alternativ til topping, kan man bruge flormelis. Det ser super smukt ud og man bruger så lidt, at det næsten ikke tæller.

Denne gang, lavede jeg kagen som muffins, da vi skulle over til nogle venner. Jeg er typen der glemmer mine fade og er så dårlig til at huske at få dem igen, så det var meget lettere at lave dem i små fine papirsforme, der bare skal smides ud bagefter.

 

IMG_1018IMG_1010IMG_1021IMG_1033IMG_1024 IMG_1041 IMG_1046

Kikærte chokolade kage
(til ca. 4-6 personer)

  • 350-400 g drænet kikærter
  • 2 æg
  • 150 mørk chokolade (70% eller over)
  • 100 g ustenet dadler
  • 180 ml vand
  • 11 g bagepulver
  • 1 spsk vanilje (eller korn fra 1 vanilje stang)

 

Vandet hældes i en lille gryde og bringes i kog. Dadlerne tilføjes og lad koge i 5 minutter. I en anden gryde, eller i microovnen, smeltes chokoladen. Hvis du har købt kikærter på dåse, skal vandet hældes fra og kikærterne skylles med koldt vand.
Dadler, vand og smeltet chokolade blendes med en el-pisker eller i en foodprocessor. Halvdelen af kikærterne tilføjes og piskes godt igennem. Herefter tilføjes 1 af æggene og pisk igen. Den sidste halvdel kikærter piskes i. Vanilje og bagepulver tilføjes og piskes igen.  Til sidst piskes det sidste æg i dejen. Når dejen er glat hældes den i en form, ca. 20-22 cm, og bages i en 180 grader for varmet ovn, i ca. 20-30 min.  Holdt godt øje med kagen efter ca. 15 min, da den ikke må få for meget og blive tør. Kagen vil slå flænger i overfladen, dette kan ikke undgås, så no panic! Den smager stadig fantastisk og det kan jo dækkes med topping eller flormelis.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LUNCHIN