CHOCOLATE GANACHE TRUFFLES
Chokolade cravings? Intet problem! Jeg har nu prøvet endnu en opskrift, der kan stille chokolade-cravings på 0,5. Det var vidst på tide, at jeg prøvede mig med noget nyt, så jeg ikke kun hviler på mine lækre dadelkugler. Jeg ville gerne finde/lave mig en opskrift, som ikke kræver alverdens ingredienser, og som ikke tager lang tid at lave. Disse lækre ‘Chokolade Ganache Trøfler’ opfylder alle mine krav – hurtige at lave, få ingredienser og en bombe af chokolade smag, og så er der ikke tilføjet sukker.
Denne opskrift passer perfekt til en lille portion, så du hverken står og skal rulle over 30 trøfler, men udover det er det også perfekt, at det bare lige kan stille chokolade-cravings og at der så ikke er trøfler i køleskabet hele den næste uge, til at lokke. Der bliver kun til omkring 10-15 bløde, lækre chokolade trøfler af denne opskrift, og man kan jo altid gange opskriften op, hvis man nu skal lave til et større selskab. Desuden kræver opskriften kun 3 ingredienser, som du muligvis allerede har i køkkenet.
Chokolade Ganache Trøfler
omkring 10-15 stks
- 1 cup mørk kvalitets chokolade (ca. 100 gram)
- 1/2 cup fløde
- 1/3 cup ren kakao pulver
Finhak chokoladen og hæld den over i en varmesikker skål. Flødes opvarmes i en lille gryde, på medium varme, og lades simre under omrøring, indtil lige før den koger. Den varme fløde, hældes med det samme henover den hakkede chokolade og skålen tildækkes med en tallerken i 5 minutter. Herefter piskes massen sammen til den er glat og cremet. Ganachen hældes over i en lille dyb beholder og dækkes til med låg eller filmes. Beholderen sættes i fryseren i minimum 2 timer.
Den faste chokolade ganache tages ud af fryseren og rulles til små trøffel-kugler ved hjælp af en melon- eller teske og dine hælder. De små og mundrette kugler rulles til sids i kakao pulver og opbevares i en tupperware i køleskabet.
Chocolate cravings? No problem! I have tried out another recipe that can cure those cravings in no time. I thought it was about time that I tried something else than my date truffles, though they are really delicious This time I would like it to be very easy and with as few ingredients as possible. These delicious dark chocolate ganache truffles is exactly what I was looking for – takes very little time, only tree ingredients and the taste? Incredible soft chocolate bomb, and there is not even added sugar.
This recipe is perfect for just a small batch so that you don’t have to roll +30 truffles and to avoid to many tempting leftovers. It will only make 10-15 pieces but if you are going to make it for a bigger party just multiply the recipe. Easy as that.
Chokolate Ganache Truffles
Makes approximately 10 truffles
- 1 cup good quality dark chocolate
- 1/2 cup heavy or thickened cream
- 1/3 cup cocoa powder
Finely chop the dark chocolate and place in a heatproof bowl. Add the cream in a small saucepan and place on a medium heat and let it simmer while stirring until right before it boils. Pour the warm cream over the chocolate immediately and cover the bowl with a plate and leave it to sit for 5 minutes. Whisk the chocolate cream mixture until smooth and creamy. Transfer the chocolate ganache into a small but deep container and cover with plastic wrap or a lid. Place in the freezer for at least two hours.
Once the ganache has become firm, remove from the freezer and use a cookie/melon scoop or a teaspoon to spoon out the truffles and roll them smooth in your hands. Roll them in cocoa powder and place in a tupperware or similar. Store in fridge.
Ingen kommentarer endnu