GRÆSKE FRIKADELLER M. FETA OG TZATZIKI
Godaften derude!
Lige nu venter der film, popcorn og måske en enkelt kinder-bueno (mit ynglingsslik) på mig, så dette bliver et kort indlæg 😉
De fleste af de opskrifter/retter jeg kommer til at blogge om, er inspiration fra andre madbloggere eller noget jeg lige får blikset mere eller mindre tilfældigt sammen selv.
Her til aften har jeg prøvet mig frem med lidt græsk mad, som jeg bestemt ikke er ekspert i. Jeg skrev egentlig bare lidt ned jeg syntes kunne være lækkert i nogle frikadeller og googlede hvilke krydderier der oftest er i græsk mad – og vupi, dette er så hvad jeg endte op med.
Græske frikadeller (til 2 pers.)
- – 4-500 g hakket lammekød
- – Ca. 150 g feta i små tern
- – En håndfuld blandet basilikum og koriander, finthakket (persille kan erstatte korrianderen)
- – 1 hel chili
- – 3 fed hvidløg
- – 1 æg
- – Lidt sesamfrø (ca. 1/2 håndfuld)
- – Salt & peber
Basilikum, koriander og hvidløg hakkes fint. Kernerne fjernes fra chilien og hakkes også. Jeg havde købt en ‘klods’ feta og brugte ca 1/4 i små tern. Jeg blandede alle ingredienserne sammen i en skål med kødet og blandede det sammen. Jeg lod farsen trække i 1-2 timer, men dette er nok ikke nødvendigt.
De små formede frikadeller smed jeg på panden med lidt kokosolie indtil de blev gyldne og lækre og serverede med tzatziki, friske grøntsagsstænger samt bagt feta.
Velbekommen!
Ingen kommentarer endnu