ENDELIG!

GRÆSKE FRIKADELLER M. FETA OG TZATZIKI

IMG_8320

Godaften derude!

Lige nu venter der film, popcorn og måske en enkelt kinder-bueno (mit ynglingsslik) på mig, så dette bliver et kort indlæg 😉
De fleste af de opskrifter/retter jeg kommer til at blogge om, er inspiration fra andre madbloggere eller noget jeg lige får blikset mere eller mindre tilfældigt sammen selv.
Her til aften har jeg prøvet mig frem med lidt græsk mad, som jeg bestemt ikke er ekspert i. Jeg skrev egentlig bare lidt ned jeg syntes kunne være lækkert i nogle frikadeller og googlede hvilke krydderier der oftest er i græsk mad – og vupi, dette er så hvad jeg endte op med.

IMG_8328IMG_8325 IMG_8360

Græske frikadeller (til 2 pers.)

  • – 4-500 g hakket lammekød
  • – Ca. 150 g feta i små tern
  • – En håndfuld blandet basilikum og koriander, finthakket (persille kan erstatte korrianderen)
  • – 1 hel chili
  • – 3 fed hvidløg
  • – 1 æg
  • – Lidt sesamfrø (ca. 1/2 håndfuld)
  • – Salt & peber

 

Basilikum, koriander og hvidløg hakkes fint. Kernerne fjernes fra chilien og hakkes også. Jeg havde købt en ‘klods’ feta og brugte ca 1/4 i små tern. Jeg blandede alle ingredienserne sammen i en skål med kødet og blandede det sammen. Jeg lod farsen trække i 1-2 timer, men dette er nok ikke nødvendigt.
De små formede frikadeller smed jeg på panden med lidt kokosolie indtil de blev gyldne og lækre og serverede med tzatziki, friske grøntsagsstænger samt bagt feta.

Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ENDELIG!