HOMEMADE FALAFEL
Normalt er jeg ikke den store fan af vegetariske retter (don’t judge me!) men jeg kan virkelig godt lide kød! Jeg er udemærket klar over hele “cowspiracy”-trenden, om man så må sige, og kan ethundrede procent godt forstå alle fordelene i at gå vegetar, men jeg er der bare ikke helt endnu. MEN stort skridt fremad, så er der minimum 1 kød fri dag om ugen indført herhjemme. Udover at det er vegetarisk så er falafel virkelig bare en af mine favoritter og er godt både i salater, sandwich, wraps og meget mere. Og så er det jo sundt (jubi!!) selvfølgelig alt efter hvordan du vælger at tilberede dem. Jeg har valgt at stege mine på en grillpande, men de kan også frituresteges, steges på en almindelig pande eller bages i ovnen.
Falafler:
ca. 15 stks
- 1 dåse kikærter (400 g)
- 1 stor spsk tahin
- 2-3 fed hvidløg
- 1 stor håndfuld persille
- 3 æg
- 1 dl havregryn
- 2 spsk spidskommen
- salt & peber
Først hældes vandet fra kikærterne og de skylles grundigt. Derefter hældes alle ingredienserne i en blender eller minihakker, hvor det blendes til massen er glat og cremet. Herefter opvarmes en pande på høj varme og der hældes olie på. Falaflerne steges i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er sprøde og gyldenbrune. Kan, som på mit billede, serveres i en tynd bolle, med masser grønt og tzatziki. Det kan varmt anbefales! Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu