BØF MED BLOMKÅL/BROCCOLI PURÈ

HURTIG MORGENMAD – BANANPANDEKAGE

Godmorgen! Eller skulle jeg måske sige go’ formiddag – her i Dubai er kl jo halv elleve, men til mine læsere i DK er kl jo kun 7:30 – Perfekt tid for lidt morgenmadsinspiration! 🙂

Jeg spiser banan – eller også kaldet protein pandekager næsten hver morgen, da det mætter utrolig meget og bare smager skønt! Og så er det samtidig noget af det letteste at lave. De sidste par dage har jeg dog ikke haft overskud til at lave en hel bunke pandekager, da det tager lidt ekstra tid, når man skal forme og vende 10-15 pandekager af flere omgange. Derfor forsøgte jeg mig med én stor i stedet for, lidt lige som en omelet, men med samme dej! Det var en kæmpe succes kan jeg lige hilse at sige, og hvis man ikke er til det søde med banan om morgnen, kan man sagtes lave det med spinat eller andet lækkert. Der er så mange gode og sunde muligheder (alt efter hvad du vælger at putte i)!

IMG_8248

Bananpandekage / omelet:
(til 1 person)

  • 1/2 stor banan (alternativt en hel hvis den er lille)
  • 1 æg
  • ca. 1 dl havregryn
  • ca. 1/2 dl mælk
  • Kokosolie til stegning

 

Knæk eller skær en halv banan i mindre stykker ned i en blender. Tilføj ægget og havregryn og blend. Tilføj mælken, hvis din dej ikke har fået en helt glat og temmelig flydende konsistens. Når dejen minder om en normal pandekagedej (lidt tykkere) hældes hele massen på panden. Vend ikke før pandekagen er klar til at give slip nedenunder og du kan vippe den op, og se at den har fået lidt farve, så risikere du at det bliver en stor omgang banan røræg.

Når du har taget pandekagen af panden og op på en tallerken kan du så smøre den med ønsket fyld. Jeg har valgt: syltetøj, yoghurt og hakket chokolade. Det ville også have været godt med lidt mandler, men jeg havde desværre ikke flere.

Men her har du den så, en super lækker morgenmad – og tro mig, det mætter ekstremt meget og holder mig gående indtil jeg spiser frokost 🙂 Beklager på forhånd for de meget upræcise mål, men jeg laver altid mine pandekager efter øjemål, så er ikke 100% sikker på, hvor meget havregryn og mælk jeg bruger. Man kan også helt undvære mælken, hvis man laver de små pandekager, så får de bare en mere ‘kompakt’ konsistens.

(English: Banana pancakes (for 1 person):
1/2 banana, 1 egg, 1 deciliter of oatmeal, 1/2 deciliter of milk.
The banana is cut into smaller pieces and blended with the egg and oatmeal. Milk is added and you should get the appearance of a normal pancake batter. Fry it in coconut oil and do not flip it until the pancake is firm and golden (or else you will get scrambled banana pancake). Fill it with your favorite toppings – Mine is: raspberry jam, yoghurt and chopped chocolate. ENJOY)

VELBEKOMMEN

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BØF MED BLOMKÅL/BROCCOLI PURÈ