ROSSOPOMODORO

HEALTHY ZUCCHINI MUFFINS

untitled-159untitled-70untitled-87 untitled-153 untitled-151 untitled-125

 

Med en skøn og blød konsistens og en smag med et hint af kanel og vanilje er disse lækre zucchini muffins perfekt til morgenmaden eller en late night snack. Og så er de endda lavet med nogle sunde ingredienser, så det er faktisk en smart måde at starte dagen på. Opskriften fandt jeg igennem Pinterest på bloggen Gimmesomeoven og måtte bare prøve dem med det samme!

Sunde Zucchini Muffins
(Ca. 12 stks)

Ingredienser;

  • 213 g fuldkornsmel
  •  1 tsk bagepulver
  •  1 tsk natron
  •  1 tsk kanel
  •  1/2 tsk salt
  •  1 æg
  •  158 g sirup
  •  125 ml mælk (mandelmælk, skummel mælk)
  •  50 g smeltet kokosolie (eller anden smags neutral olie)
  •  1 tsk vanilje ekstrakt
  •  225 gram revet zucchini
  •  30 gram havregryn (plus ekstra til at drysse over)

Fremgangsmåde;

Varm ovnen på 180 grader. Forbered en muffin form til 12 styks, med smør eller cooking spray og sæt til side.
I en stor skål skal mel, bagepulver, natron, kanel og salt blandes sammen.
I en anden skål skal æg, sirup, mælk, kokosolie og vanilje ekstrakt mikses indtil det er godt kombineret. Denne blanding hældes nu sammen med de tørre ingredienser og mikses let sammen med en stor ske, dog ikke for meget! Rør til sidst zucchinien og havregrynene i til de kun lige er blandet sammen (igen – INGEN over mixing)

Dejen fordeles nu ligeligt i de 12 smurte forme og kan derefter drysses med en lille håndfuld havregryn som det sidste inden bagning.

Kagerne bages i 18-20 min, eller til en tandstik kan stikkes i midten og komme ren ud. Mine skulle kun have 15 min, da mine forme ikke er så store. Når dine muffins er kommet ud af ovnen skal de køle ned eller spises varme. De kan holde sig ca 2-4 dage i en lufttæt beholder, eller de kan fryses ned. Så er der kun tilbage at sige velbekomme 🙂

Healthy Zucchini Muffins
12 pieces

Ingredients:

  • 1 2/3 cups white whole wheat flour (or all-purpose flour)
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 egg
  • 1/2 cup maple syrup
  • 1/2 cup milk (almond milk, 2% milk, or whatever you prefer)
  • 1/4 cup melted coconut oil
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 1/2 cups grated fresh zucchini
  • 1/3 cups old-fashioned oats (uncooked), plus extra for sprinkling

Directions:

Heat oven to 350°F.  Prepare a 12-cup muffin pan by either greasing it with cooking spray or lining the cups with paper liners.  Set aside.

In a large mixing bowl, whisk together flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt until combined.  Set aside.

In a separate mixing bowl, whisk together egg, maple syrup, milk, coconut oil and vanilla extract until combined.  Pour this mixture into the dry ingredient mixture, and stir with a spoon until just combined.  (Do not overmix.)  Stir in the zucchini and oats until just combined.

Portion the batter evenly between 12 baking cups.  Then sprinkle extra oats on top of each, if desired.  Bake for 18-20 minutes, or until a toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.  Transfer pan to a cooling rack, then serve the muffins warm.  Or let cool to room temperature, then store in a sealed container for up to 2 days, or freeze.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ROSSOPOMODORO