THE WESTIN DUBAI

PALEO GULERODSBOLLER

IMG_9928For mange gulerødder i køleskabet eller bare brug for et godt alternativ til en burger- eller sandwich bolle? Jeg tror min situation var en blanding af disse to, og samtidig elsker jeg bare at eksperimentere i køkkenet. Jeg havde længe haft en opskrift på gulerodsboller stående i min opskriftsbog og nu følte jeg lige tid og overskud til at prøve dem. Mange gange når jeg læser opskrifter på nettet for at samle inspiration, tænker jeg ‘den ingrediens har jeg ikke’ og ‘det tager for lang tid at bestille/handle ind’ og så skriver jeg dem tit ned alligevel, og får dem aldrig lavet. Men når man så endelig falder over en opskrift hvor man har det hele til, er det altså bare om at komme igang, hvis man kan finde tiden til det. Ofte tager det ikke så lang tid som man tror, og det kan måske sammenlignes lidt med tilfredsheds følelsen efter at have trænet (tror jeg, uden at kunne huske det med at have trænet). Man bliver, oftest, så glad for resultatet bag efter og jeg elsker den følelse af at kunne tilføje endnu en vellykket opskrift til min bog.

Bollerne i sig selv blev ikke lige så høje som jeg havde regnet med, men når der hverken er mel eller gær i dejen, kan man vel heller ikke forvente hævelser. Denne opskrift står i ‘Cup’ i stedet for ‘dl’, da jeg ikke kunne finde mit dl-mål, men jeg har efterfølgende prøvet at omregne det.

1/4 cup kokosmel = ca 20 gram
1/5 cup mandler malet til mel = ca 30 gram
1 cup mælk = 250 ml = 2.5 dl (så 1/4 cup svare til 0,6 dl)

IMG_9938

IMG_9937

Paleo gulerodsboller
ca. 4 stks

  • 1/4 cup kokosmel
  • 2 mellemstørrelse gulerødder (ca 70 gram stykket)
  • 1/4 cup mælk (vand kan også bruges)
  • 1/5 cup mandler (males til mandelmel)
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk paprika
  • Evt lidt friskt krydderi og/eller chili (jeg brugte en lille håndfuld finthakket koriander)

 

1. Ovnen forvarmes på 200 grader
2. Gulerødder skrælles og hakkes i små stykker
3. Mandlerne males til grov mandelmel
4. Gulerødderne og kokosmel tilsættes i foodprocessor og blendes godt sammen
5. Resten af ingredienserne tilsættes og blendes indtil dejen er glat og fin
6. Dejen formes til 4 lige store og flade boller (dog ikke for flade, da dejen ikke hæver)
7. Bollerne bages i ovnen indtil de er gyldne og faste (20-40 min alt efter ovn)

Jeg pyntede mine boller med sesamfrø, før jeg smed dem i ovnen, så de fik det rigtige ‘burgerbolle’-look.

En lille tilføjelse til bagetiden (!!), min opskrift sagde 15-17 min, men da mine boller havde været i ovnen i 20 min, var de langt fra færdige! Ovne er meget forskellige og enten har de en super ovn, ellers er min ovn en lorte ovn, eller måske en blanding. Pointen er, hold altid øje med ting i ovnen, første gang du prøver dig med en ny opskrift. Selvom opskriften siger 30 min, kan det godt være færdigt allerede efter 25 eller måske først efter 50. I nogle tilfælde er det også en smagssag, hvor crispy eller hvor klisteret man gerne vil have det. Bare lige en lille reminder

IMG_9942
// Håber i kan lide dem //

(//English: Paleo carrout rounds.
1/4 cup coconut flour, 2 medium-sized carrots, about 2.5 oz/70 gr. each, 1/4 cup milk or water, 2 eggs, salt and pepper, maybe add some fresh coriander or other herbs. Preheat the oven to 200 degrees. Blend the almonds into flour. Put the carrots and coconut in your food processor and blend for about 30-60 seconds, until the mixture looks like orange crumbs. Add everything else into the food processor and blend until smooth, about another minute. Divide into 4 parts and form into rounds on the baking sheet and flatten, not too thin, or they won’t hold together. Bake for 20-40 minutes (depends on your oven) until they are slightly browned on the bottom and dry on the top. Use the rounds as a burger bun or for a sandwich. A little bit of sesame on the top to crown it all//)

// I hope you like it//

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE WESTIN DUBAI